DEELNEMENDE KOREN - 7 OKTOBER 2017

Barbershopkoor Singing Unlimited - Hoofddorp

Singing Unlimited is een vrouwenkoor dat 4-stemmig a capella (barbershop zangstijl) zingt. Het koor staat onder leiding van dirigente Anita Zengerink.

 

Het koor is in 2013 gestart in de Haarlemmermeer en bestaat uit vrouwen van alle leeftijden en met alle mogelijke achtergronden. Onze gemeenschappelijke liefde is zingen en optreden!

We willen onszelf als a capella koor steeds verder verbeteren zowel tijdens repetities als optredens en streven naar “Samen beter zingen”. Het geheel is meer dan de som der delen. Samen plezier hebben in het zingen is een belangrijk hulpmiddel daarbij.

 

Als ondersteuning van wat we willen uitdrukken met de nummers die we zingen, gebruiken we vaak bewegingen en choreografie.

 

Singing Unlimited laat zien hoe professioneel amateur zang kan zijn!

 

Dirigent en jurylid: Anita Zengerink.

 

Begeleiding: geen; A-Capella.

 

Playlist:

1) My Foolish Heart - Bill Evans - 3:19

2) The Night has a 1000 Eyes -Bobby Vee - 2:51

3) You Raise Me Up - Brian Kennedy - 3:11

4) Rolling In The Deep - Adele - 3:35

5) If We Hold On Together - Diane Ross - 3:16 

 

Website: www.singingunlimited.nl

Musicalkoor Summertime - Alphen aan den Rijn

Summertime is een 'spetterend' musical- en popkoor van circa 45 enthousiaste mannen en vrouwen in leeftijd variërend van 20 tot 65. Plezier in het zingen staat voorop, maar ook kwaliteit bij de uitvoering. Juist die combinatie bezorgt menigeen regelmatig 'kippenvel'.

 

Summertime is jong van hart, vrolijk, bruisend en gezellig. Koorleden zijn altijd bereid iets nieuws te proberen, als dit het plezier en de kwaliteit ten goede komt.

 

De muzikale leiding is in handen van Astrid van Meeuwen. Astrid is leverancier van enthousiasme, passie en energie. Haar ruime praktijkervaring voegt daar een extra dimensie aan toe. Musicalzang vraagt om een goede balans tussen zang, beleving en performance. Deze combinatie is uitdagend en inspirerend. Het met elkaar zoeken naar een passende balans is wat Astrid elke maandag met plezier vanuit Hurwenen naar Alphen aan den Rijn doet rijden.

 

Daarnaast maakt Summertime graag gebruik van de coaching- en stagingkwaliteiten van Suzanne. Suzanne studeerde in 2001 af aan de Frank Sanders Academie voor Musical Theater en volgde de opleiding Complete Vocal Technique (CVT). Zij zong mee in diverse musicals waaronder The Wicked, en Sister Act. Suzanne werkt bovendien aan het verbeteren van de zangkwaliteit van Summertime. Hiervoor maakt zij gebruik van haar ruime ervaring met CVT.

 

De vereniging werd in 1994 als kinderkoor 'De Nieuwe Lente' opgericht. Later werd voor de ouders Musicalkoor Summertime opgericht. 22 november 2019 bestaat Summertime haar 25 jaar. Uiteraard wordt dit grootst gevierd. Alle commissies en koorleden zijn al volop aan het brainstormen hoe dit vormgegeven zal worden.

 

Momenteel zijn de koorleden aan een nieuwe uitdaging begonnen; de musical West Side Story in ongeveer 17 minuten. Uiteraard zal naast de zang aandacht worden besteed aan performance en kleding.

De Summertimers laten u graag meegenieten van alles waar ze elke maandag zelf zo enthousiast mee bezig zijn. 

 

Dirigent en jurylid :

Astrid van Meeuwen werkt overdag als adviseur, maar ’s avonds gaat het helemaal los als de muziek aan gaat. Astrid heeft haar dirigeerkwaliteiten voornamelijk in de praktijk opgebouwd. Zo was zij onder meer 11 jaar dirigent van een groot popkoor waarmee zij ook deelnam aan Korenslag bij de EO. Inmiddels is Astrid alweer 9 jaar betrokken bij Summertime. Daar heeft zij vooral gewerkt aan dynamiek, presentatie en een goede combinatie van zang en choreografie. En met succes, want Summertime is een veelgevraagd koor in Alphen en omgeving.

 

Begeleiding: geluidsband. 

 

Playlist: In willekeurige volgorde:

Be our guest (medley uit Beauty and the Beast) 4.05

Something’s coming en Tonight (West Side Story) 4.05

The ballad of Sweeny Todd (Sweeney Todd) 2.30

May it be (Enya uit Lord of the rings) 3.15

Andrew Loyd Webber medley (Hoogtepunten uit Jezus Christ Superstar, Evita en

Phantom of the Opera) 6.00

 

Website: www.koorsummertime.nl

Popkoor 4-You - Rotterdam 

 

Popkoor4you Rotterdam onderscheidt zich van andere koren door:

  • De bijzondere arrangementen die speciaal voor dit vijfstemmig koor worden geschreven;
  • De specifieke choreografie die speciaal bij de arrangementen voor dit koor worden gemaakt;
  • De verscheidenheid van de leden, die stuk voor stuk enthousiast met zingen en bewegen bezig zijn;
  • De deskundige leiding van onze dirigent "Fred de Vries" waardoor er veel dynamiek in het koor zit.

Popkoor4You Rotterdam repeteert iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Wijkcentrum "De Romeynshof" in Rotterdam Ommoord.

 

Dirigent en jurylid: Fred de Vries

 

Begeleiding: geluidsband.

 

Playlist:

1) Lemon Tree - Fool's Garden - 3.43

2) Bad Romance - van Lady Gaga - 4.50

3) This is the life - Amy Mac Donald - 3.50

4) So Strong - Labi Siffre - 4.51

5) Relight my fire - Dan Hartman - 4.13

 

Website: www.popkoor4you.nl

De Pittige Tantes - Sassenheim

De Pittige Tantes zijn 10 vrouwen uit Sassenheim en omgeving die met elkaar zingen sinds 2015.

 

A-capella of met begeleiding zingen zij, onder de bezielende leiding van vocal coach Lucia Kiel, uiteenlopend repertoire in het pop/lichte muziek-genre met af en toe een uitstapje naar jazz of klassiek. Denk aan nummers als Viva la Vida, Take me to church, I wish you love, Stitches, Tot jij mijn liefde voelt, Birds, Stabat Mater etc.

 

Elke donderdagavond repeteren de Tantes van 20:30-22:00 uur. Recent is er naast de gewone repetities voorafgaand een verdiepingszangles waarin in groepjes van 2 of 3 de zangtechniek wordt versterkt en op zoek wordt gegaan naar het eigen stemgeluid en de eigen muzikale kracht. Naast muzikale groei en het plezier in zingen wordt er gewerkt aan stagepresence en tekstinterpretatie.

Voor een indruk zie: www.facebook.com/zingenisfijn.

 

Dirigent en jurylid:

De 28-jarige Lucia Kiel begeleid de Pittige Tantes in hun repetities en muzikale groei.

In 2013 studeerde ze met glans af aan de Bachelor Muziektheater aan het Conservatorium van Codarts te Rotterdam (Hoofdvakken Zang en Theater). Ze stond eerder met voorstellingen in New York, Xi'an- China en het Theaterfestival van Avignon. Verder treedt ze in het hele land op in verschillende band formaties oa. met haar eigen bluesband.

 

Naast haar uitvoerende carrière als actrice en zangeres dirigeert ze een drietal koren, waaronder de Pittige Tantes, en geeft ze privélessen en groepslessen in zang en interpretatie aan zowel amateurs als professionals. Haar belangrijkste motivatie bij het lesgeven is het kunnen verschaffen van muzikale groei en vooral muzikale vrijheid en plezier.

 

Ze noemt zichzelf liever vocal coach dan dirigent; “Ik ondersteun waar nodig, maar de Pittige Tantes kunnen al veel zelf als het gaat om zoeken naar dynamiek en samenklank. We hopen jullie dit op 7-10 te kunnen tonen”.

 

Begeleiding: 3 a 4 nummers met geluidsband, overige nummers A-Capella.

 

Playlist:

In willekeurige volgorde:

I wish you love - a capella bewerking gebaseerd op een versie van Natalie Cole (circa 3.00)

Counting Stars – OneRepublic - (3.34)

Children of the Sun – Twarres - (4.26)

Ruthless Queen - Kayak - (4.29)

Stitches - Shawn Mendes - (3.27)

 

Website: https://www.facebook.com/zingenisfijn

 

OOK MEEDOEN?

Koren die geinteresseerd zijn in deelname aan toekomstige edities van Korenslag Bollenstreek kunnen contact opnemen met info@popkoorbloom.nl.

Popkoor Bloom 2011
Popkoor Bloom 2011

The 2017 battle has started..........

Popkoor Bloom

Bloom is lid van BALK